'Pochettino wil van geen wijken weten: PSG moet hoge afkoopsom meegeven'

'Pochettino wil van geen wijken weten: PSG moet hoge afkoopsom meegeven'

13-05-2022 11:50
26

Mauricio Pochettino is op weg naar de uitgang bij Paris Saint-Germain en dat gaat de Franse topclub een aardig zakcentje kosten. Volgens L'Équipe moet er tien tot vijftien miljoen euro neergeteld worden.

Pochettino wil zelf namelijk absoluut niet vertrekken als trainer van PSG, maar de Franse sportkrant weet dat een afscheid onvermijdelijk is. Dat zal betekenen dat de Parijse club Poch een afkoopsom mee zal moeten geven en die zal dus tussen de tien en vijftien miljoen euro gaan bedragen.

Daarmee moet de tot medio 2023 doorlopende verbintenis van de Argentijnse trainer worden afgekocht. Het avontuur in Parijs is niet geworden wat Pochettino ervan verwacht had, want alleen kampioen worden is niet genoeg voor de veeleisende eigenaars en fans. De uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid zit bijvoorbeeld nog diep.

Wie de volgende trainer van PSG moet worden, is nog niet duidelijk. Er is nog geen frontrunner en dus circuleren nu namen als Zinédine Zidane, Antonio Conte, Joachim Löw, Thiaggo Motta en Marcelo Gallardo.