NEC raakt talent (16) na dit seizoen kwijt: RB Leipzig shopt in Nijmegen

NEC raakt talent (16) na dit seizoen kwijt: RB Leipzig shopt in Nijmegen

Nordin 't Hart

NEC verliest jeugdspeler Yannick Eduardo (16) aan het einde van dit seizoen. De jonge doelpuntenmaker maakt een overstap naar RB Leipzig en tekent daar een meerjarig contract.

Eduardo komt dit seizoen uit in het Onder 17-elftal van NEC en mocht al een aantal keer ruiken aan het Onder 18-team. De Nijmegenaren raken het talent echter kwijt na dit seizoen: Eduardo - die beschikt over de Nederlandse en Tsjechische nationaliteit - vertrekt dus naar Leipzig.

Volgens zaakwaarnemer Bas Schothorst van Essel Sports kon Eduardo ook naar andere clubs. "Er was veel interesse van zowel binnenlandse als buitenlandse clubs. Na een zorgvuldig proces, waarin we een aantal clubs hebben bezocht, kiest Yannick voor een stap naar de academy van RB Leipzig. Een mooie uitdaging en een keuze die bij hem past."

De spits laat zelf weten dat hij blij is met zijn move naar Duitsland. "Ik heb het gevoel dat ik bij RB Leipzig op de juiste plek kom. Ik heb een aantal gesprekken met de club gevoerd waarin ik overtuigd ben geraakt. Mijn doel is om mij de komende jaren zo goed mogelijk te ontwikkelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s