Feyenoord komt met Malacia-nieuws: Conference League-finale op een kier

Feyenoord komt met Malacia-nieuws: Conference League-finale op een kier

13 mei - 13:48 Laatste update: 14:00
Eredivisie 74 Reacties

Het meespelen van Tyrell Malacia in de Conference League-finale tegen AS Roma is onzeker. De Feyenoord-linksback kampt met een hamstringblessure en mist in ieder geval het laatste Eredivisie-duel van het seizoen.

Op de officiële kanalen laat de Stadionclub weten dat de thuiswedstrijd tegen FC Twente te vroeg komt voor Malacia. 'De beschikbaarheid van Malacia voor de finale van de Europa Conference League zal in een later stadium duidelijk worden', klinkt het. Malacia speelde ook al niet mee tijdens de midweekse speelronde tegen Go Ahead Eagles (0-1).

Wanneer de back het kwetsuur heeft opgelopen, is onduidelijk. In de Eredivisie-topper tegen PSV (2-2) stond Malacia nog negentig minuten binnen de lijnen. Als de Conference League-eindstrijd niet haalbaar is voor de Oranje-international, lijkt Ramon Hendriks zijn vervanger op linksback. 

Op het persmoment van vrijdagmiddag gaat Arne Slot dieper in op de online berichtgeving van Feyenoord. De keuzeheer heeft 'vertrouwen en goede hoop' dat Malacia volgende week de groepstraining hervat en inzetbaar is in Tirana. "Het woord zorgelijk zou ik niet willen gebruiken", aldus Slot. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s