'Onderzoek naar Overmars verloopt stroef: Ajax verleent weinig medewerking'

'Onderzoek naar Overmars verloopt stroef: Ajax verleent weinig medewerking'

13-05-2022 16:05 Laatste update: 16:07
463

Het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) naar de kwestie rond Marc Overmars zorgt voor moeilijkheden. Dat meldt de NOS. Er wordt al drie maanden tuchtrechtelijk onderzoek gedaan, maar vrouwen melden zich niet en Ajax werkt vooralsnog niet bepaald mee.

Het ISR spreekt zich normaal gesproken niet uit over lopende zaken, maar wil daar nu een uitzondering voor maken. Betrokkenen noemen de situatie 'uitzichtloos' tegenover de NOS en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gevraagd om te bemiddelen met Ajax. De club zou namelijk te weinig informatie verstrekken aan het sporttribunaal en heeft het niet in voldoende mate aan de meldplicht voldaan.

De Amsterdamse club zou te veel informatie achterhouden, waaronder de resultaten van de onderzoeken die Ajax zelf deed naar het gedrag van Overmars en de cultuur van de club. Die informatie kan van belang zijn voor het ISR om goed onderzoek te kunnen doen, maar door de terughoudendheid van de regerend landskampioen is het 'onmogelijk om grondig en volledig tuchtonderzoek te doen'.

Overmars zelf wil ook niet spreken. Het ISR probeerde via zijn advocaat om de huidige directeur voetbalzaken van Royal Antwerp FC zijn kant van het verhaal te laten vertellen, maar dat lukte vooralsnog niet. Ook hebben zich geen vrouwen, al dan niet van Ajax, gemeld. Al met al levert dat de nodige hoofdbrekens op bij het ISR en de houding van Ajax zorgt daarbij voor veruit de meeste irritatie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie