Afkoopsom van Wijndal wordt onthuld: 'Dat is ook bij Ajax bekend'

Afkoopsom van Wijndal wordt onthuld: 'Dat is ook bij Ajax bekend'

Owen Wijndal is voor tien miljoen euro op te halen bij AZ. Dat stelt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf. De Amsterdammers hebben bovengemiddeld veel interesse in de linksback.

Ajax onderzoekt de mogelijkheden om Wijndal te halen en dat zou in een stroomversnelling kunnen komen als Nicolás Tagliafico zou vertrekken. Wat de deal niet zal versnellen, is de vermeende interesse van Juventus. "Die  hebben nog nooit een speler gekocht waar volgens de media interesse in zou zijn geweest, dus daar moet Ajax zich niet door laten opjagen", zegt de journalist in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ze weten dat hij voor tien miljoen euro op te halen is."

Wellicht kan de linksback van AZ gehaald worden met het geld dat de Amsterdammers zullen ontvangen voor Ryan Gravenberch. Verweij denkt dat de deal wel rond zal komen. "Bayern heeft het bod verhoogd en wil nu achttien miljoen euro vast betalen. Daar kan dan 5,5 miljoen aan makkelijk haalbare bonussen bij komen, zodat Ajax maximaal 23,5 miljoen krijgt. Met zevenenhalf procent aan doorverkooppercentage en een lagere commissie voor de agent moet deze deal rondkomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s