Weer geen promotie voor De Graafschap: Eindhoven houdt uitzicht op Eredivisie

13-05-2022 21:54
147

FC Eindhoven kan nog steeds promoveren naar de Eredivisie. De Blauwwitten rekenden aan de Aalsterweg af met De Graafschap, dat daardoor nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie zal moeten spelen: 3-1.

Na de 1-1 van afgelopen maandag in Doetinchem wisten beide ploegen dat een overwinning zou volstaan om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. Eindhoven had echter het voordeel van een uitverkocht Jan Louwers Stadion en buitte dat al vroeg in de wedstrijd uit. Justin Ogenia, de linker wingback van de Blauwwitten, kon opstomen en krulde de bal met rechts fraai in de verre hoek.

Het antwoord van De Graafschap liet niet lang op zich wachten. Een goed uitgespeelde aanval eindigde bij Kaandorp, die vrij baan had en het leer simpel in de bovenhoek kon plaatsen voor de 1-1. Toch lieten de Superboeren het daarna alweer afweten en gaven ze in een paar minuten de hele wedstrijd uit handen. In minuut 22 en 24 scoorden Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers, waardoor Eindhoven een marge van twee goals bij elkaar speelde.

Dat was het teken voor de thuisploeg om het wat rustiger aan te gaan doen en de tempo uit de wedstrijd te halen. Dat zorgde ervoor dat de 3-1 stand eenvoudig tot aan de rust werd vastgehouden en ook in de tweede helft had De Graafschap alle moeite om door de Eindhovense verdediging heen te spelen. Pas twintig minuten voor tijd speelden de gasten een grote kans bij elkaar en die had er eigenlijk ook in gemoeten, maar Camiel Neghli wist keeper Nigel Bertrams niet te passeren.

Aan de andere kant wist Sleegers vervolgens de één-op-één met Hidde Jurjus niet te winnen, waardoor het nog even spannend bleef aan de Aalsterweg. Die spanning zakte langzaam weg toen duidelijk werd dat De Graafschap niet meer zou scoren en Eindhoven de zaakjes achterin prima op orde had.

Het laatste fluitsignaal betekende dat de Doetinchemmers nog een jaar op het tweede niveau actief zullen zijn en de Brabanders doorgaan naar de tweede ronde, waarin het ADO Den Haag of NAC Breda treft. De formatie van trainer Rob Penders hoeft dus nog maar twee tweeluiken te winnen om naar de Eredivisie te gaan.