'Ajax staakt de externe zoektocht naar een opvolger voor Overmars'

'Ajax staakt de externe zoektocht naar een opvolger voor Overmars'

13-05-2022 23:49
122

Ajax gaat waarschijnlijk niet meer op zoek naar een nieuwe technisch directeur van buitenaf. Binnen de club is er tevredenheid over Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en hoe zij hun werkzaamheden invullen.

Na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag, werd eerst Jordi Cruijff gepolst. Dat kwam echter niet rond en volgens De Telegraaf is Ajax zo blij met de werkzaamheden van Hamstra en Huntelaar, dat er voorlopig niet verder gezocht zal worden.

Het duo, dat door de ochtendkrant al als 'H2' wordt aangeduid, heeft het vertrouwen van de directie en de Raad van Commissarissen gekregen en dat niet beschaamd met de aanstelling van Alfred Schreuder als nieuwe trainer. Mede daardoor zou het gek zijn als er nu nog een nieuwe technische man aangesteld wordt, aangezien die dan moet werken met een trainer die hij niet aanstelde.

Edwin van der Sar gaf eerder al aan dat het best zou kunnen dat Hamstra of Huntelaar in de zomer als nieuwe directeur wordt benoemd. "Als je het goed doet, dan blijf je vaak staan", waren de woorden van de algemeen directeur.