Gerbrands niet bang voor Bayern-scenario: 'Ajax zal nooit beste spelers PSV halen'

Gerbrands niet bang voor Bayern-scenario: 'Ajax zal nooit beste spelers PSV halen'

14 mei - 07:28
308

Toon Gerbrands concludeert na acht jaar PSV dat hij de sportieve doelstellingen nét niet heeft gehaald. Dat wijt de vertrekkende algemeen directeur onder meer aan de koerswijziging bij Ajax, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Gerbrands kreeg bij zijn aanstelling in 2014 twee speerpunten te horen: de schuld van vijftig miljoen euro oplossen en eens in de twee jaar de titel halen en poulefase Champions League spelen. "Op de eindbalans na acht jaar kom ik één Champions League-deelname tekort. Als je praat in termen van topsport, heb ik het sportieve doel dus niet gehaald. Daar ben ik hard in voor mezelf. Niet gehaald. Geen excuses. Punt", stelt hij in het AD.

Gerbrands werd in zijn eerste vier jaar drie keer kampioen. Dat bleek een 'wake-upcall' voor Ajax. "Dat hebben ze later ook zelf zo verteld." De Amsterdammers gooiden het roer om. "Als je de laatste veertig jaar bekijkt, wisselen Ajax en PSV elkaar steeds af met succesperiodes. En momenteel is PSV weer in de achtervolging. Even was er, ook bij mij, vrees voor Ajax als het Bayern München van Nederland", erkent hij desondanks.

Toch zal het zover niet komen, denkt Gerbrands nu. "John de Jong legde me de paradox uit: een Bayern München-scenario werkt eigenlijk alleen in sterke competities. In Duitsland kan Bayern al zijn eigen topspelers vasthouden en tegelijkertijd zijn directe concurrenten leegkopen, zodanig dat Dortmund en Leipzig structureel minder vaak winnen van de overige Bundesliga-teams. In een competitie als de Eredivisie zal PSV net als Ajax altijd wel in staat zijn om 22 à 23 wedstrijden te winnen."

Gerbrands ziet nog een ander verschil met Duitsland. "PSV zal sowieso nooit toelaten dat Ajax hier de beste spelers weghaalt. PSV zal ook voor een kapitaalkrachtig Ajax altijd de uitdager zijn voor de titel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie