'Real Madrid gaat verlengen met sterkhouder: clausule van één miljard euro'

'Real Madrid gaat verlengen met sterkhouder: clausule van één miljard euro'

Vinícius Júnior is volgens het Spaanse Marca nagenoeg akkoord met Real Madrid over een nieuw contract. De onderhandelingen over een langer verblijf in de Spaanse hoofdstad bevinden zich in de afrondende fase. De Braziliaan kan een veelvoud van zijn huidige salaris gaan verdienen.

Dit seizoen lost Vini zijn belofte bij Real Madrid definitief in. Donderdag onderstreepte hij zijn topvorm richting de Champions League-finale tegen Liverpool door zijn eerste hattrick aan te tekenen tegen het weerloze Levante (6-0 zege). Marca weet dat De Koninklijke de Braziliaan koste wat kost willen behouden.

Het huidige contract van de dribbelaar loopt door tot medio 2024. Real Madrid zet in op een verlening van zijn verblijf bij de landskampioen tot minimaal 2028. De gelimiteerde transfersom wordt opgewaardeerd naar het astronomische bedrag van één miljard euro. De huidige afkoopsom bedraagt 350 miljoen euro.

Ook qua salaris gaat Vinícius Júnior met het ondertekenen van de nieuwe verbintenis erop vooruit. Hij behoort tot de 'slechtst' verdienende Real Madrid-spelers en toucheert op jaarbasis 3,2 miljoen euro netto. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot vier miljoen euro. Als hij zijn krabbel zet onder het nieuwe contract gaat hij tien miljoen euro netto per jaar verdienen.

De statistieken onderschrijven de topvorm waarin de rappe buitenspeler verkeert. Dit seizoen kwam hij tot 50 officiële optredens namens de Spaanse grootmacht waarin hij 21 keer scoorde en twintig goals voorbereidde. Daarmee is de international na Karim Benzema de meest waardevolle speler van Real Madrid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s