Petrovic is 'talisman' voor Willem II: 'Het leverde altijd drie punten op'

Petrovic is 'talisman' voor Willem II: 'Het leverde altijd drie punten op'

Zeljko Petrovic is zondagmiddag aanwezig bij Willem II tegen FC Utrecht. De voormalig trainer van de Tricolores, die vorig jaar degradatie ontliep met de club, hoopt dat de Tilburgers dat kunstje dit seizoen weer kunnen herhalen.

Petrovic is de laatste weken wel vaker op de tribune van het Koning Willem II Stadion te zien. "Ik ben al bij de thuiswedstrijden tegen Vitesse en Heracles geweest", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Die leverden allebei drie punten op, dus bij Willem II zeggen ze nu allemaal dat ik ook tegen FC Utrecht kom kijken, als een soort talisman, haha."

De bizarre situatie doet zich voor dat Willem II bij winst nog steeds onzeker is. Drie punten kunnen genoeg zijn voor directe handhaving, maar ook deelname aan de nacompetitie en directe degradatie blijven dan een mogelijkheid. Als de Tricolores niet winnen, zit het avontuur in de Eredivisie er sowieso op voor de rood-wit-blauwen.

Petrovic durft dan ook geen voorspellingen te doen, maar denkt wel dat Willem II in ieder geval geen zeventiende wordt als het van FC Utrecht weet te winnen. "Dan komt er in ieder geval op één van de andere velden wel hulp", denkt hij. "Dat is nodig, maar dat zie ik ook echt wel gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s