Ajax Vrouwen walsen in Kuip over Feyenoord heen, Twente heeft titel bijna binnen

14-05-2022 15:48 Laatste update: 16:21
41

Het Vrouwen Eredivisie-seizoen is voor 99 procent beslist. Ajax boekte zaterdag in De Kuip een ruime overwinning op Feyenoord, maar dreigt te moeten figureren in het kampioensfeestje van FC Twente: de Enschede koploper trakteerde PSV in de Grolsch Veste op een duidelijke nederlaag en kan de titel eigenlijk niet meer mislopen.

FC Twente-PSV 3-0
FC Twente begon de dag met drie punten voorsprong op Ajax en trof nummer drie PSV. De bezoekers uit Eindhoven hielden een half uur lang stand, totdat routinier Renate Jansen twee keer Sari van Veenendaal passeerde: 1-0 en 2-0. Die voorsprong kwam na rust niet meer in gevaar en topscorer Fenna Kalma maakte er – met haar 33ste (!) van het seizoen – zelfs nog 3-0 van, Van Veenendaal behoedde PSV voor een nog grotere nederlaag.

Feyenoord-Ajax 1-4
Het betekent dat Ajax weinig lijkt te hebben aan de eclatante zege in De Klassieker van zaterdag. De Amsterdamse gasten maakten het verschil al in het openingskwartier: dankzij Romée Leuchter, Nikita Tromp en Chasity Grant stond het binnen de kortste keren 0-3 in De Kuip. Nog voor rust werd het 1-3 via Kim Hendriks en 1-4 via Victoria Pelova, maar daar bleef het ook bij in het laatste uur.

Tijdens de laatste speelronde staat Ajax-FC Twente op het programma, maar de ploeg van Robert de Pauw heeft de buit eigenlijk al binnen. FC Twente staat drie punten voor en heeft een doelsaldo van +68, tegenover +49 voor Ajax. Pas bij een 10-0 overwinning voor Ajax zou de schaal vrijdag naar Amsterdam gaan.