Geen Champions League-voetbal voor Flekken: Leipzig met de schrik vrij

14-05-2022 17:26
15

Mark Flekken en SC Freiburg hebben naast het laatste Champions League-ticket in Duitsland gegrepen. Een 2-1 nederlaag op bezoek bij Bayer Leverkusen leidde uiteindelijk zelfs tot het verliezen van de Europa League-plek.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2-1
Alleen met een uitoverwinning op Leverkusen konden Freiburg en Flekken nog hoop houden op het pakken van het laatste Champions League-ticket. Dat lukte echter niet en dat kwam mede door Lucas Alario. De Argentijnse spits maakte in de tweede helft de 1-0 en dat was lang het enige doelpunt van de wedstrijd. Janik Haberer maakte er vlak voor tijd nog wel 1-1 van, maar genoeg was het niet. Diep in blessuretijd maakte Exequiel Palacios er zelfs nog 2-1 van.

Arminia Bielefeld - RB Leipzig 1-1
Een gelijkspel was voldoende voor Die Roten Bullen om de vierde plek veilig te stellen en diep in blessuretijd lukte het Leipzig ook om het benodigde puntje te pakken. Willi Orban zorgde voor blijdschap door in minuut 93 te scoren en op die manier Champions League-voetbal veilig te stellen. Daardoor degradeerde Bielefeld definitief naar de 2. Bundesliga.

Union Berlin - VfL Bochum 3-2
Door het puntenverlies van Freiburg was er voor Union Berlin, de ploeg van Sheraldo Becker, een kans om nog een Europa League-ticket te pakken. De hoofdstedelingen waren al verzekerd van Conference League-voetbal en moesten na hun 3-2 overwinning op Bochum lang wachten waar dat goed voor was. Het bleek uiteindelijk de Europa League te zijn. Freiburg haalt daardoor de Conference League.