NAC krijgt weer te weinig tegen ADO en moet Eredivisie-rentree uitstellen

14-05-2022 18:27
112

ADO Den Haag heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. NAC Breda had, net als dinsdag in het Rat Verlegh Stadion, het betere van het spel en kreeg toch de deksel op de neus: 2-1.

Na de veelbesproken wedstrijd van eerder deze week in Breda, waarin Sem Steijn een doelpunt maakte en het publiek van NAC provoceerde door zijn doelpunt met opgestoken middelvingers te vieren, begon ADO de return tegen de Parel van het Zuiden in de wetenschap dat het aan een gelijkspel genoeg had om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. Daar speelde de Haagse ploeg alleen ook naar.

Van goed voetbal was weinig sprake in het Cars Jeans Stadion en het was NAC dat met opportunistisch spel de kansen kreeg. Mario Bilate schoot een afvallende bal op de lat en ook Kaj de Rooij had kunnen scoren, maar vond keeper Hugo Wentges op zijn weg. Ondertussen werd ADO alleen gevaarlijk uit hoekschoppen en haalde het op die manier de rust.

Na de rust zetten de bezoekers onder leiding van trainer Edwin de Graaf nog wat meer aan en werd de druk op het Haagse doel opgevoerd. Er viel nog een bal op de lat: Ezechiel Banzuzi zag zijn als voorzet bedoelde bal over de keeper heen zeilen, maar had net als Bilate pech. Het leek er op dat de 0-1 nog wel zou gaan vallen, maar het liep anders.

Een ADO-uitbraak, net na het ingaan van het Haags kwartiertje, velde het vonnis over de gasten uit Breda. Amar Catic was weg en wilde Sem Steijn aanspelen, maar daar zat Dion Malone tussen. Zijn ingreep zorgde er echter voor dat de bal achter Nick Olij in het doel rolde en niet NAC, maar ADO op 1-0 kwam. Toen Dhoraso Moreo Klas even later ook nog de 2-0 binnenschoot na een counter, was het beslist.

De Hagenaars spelen in de tweede ronde tegen FC Eindhoven en NAC blijft in de KKD actief. Daar kon ook de late 2-1 van invaller Banzuzi, die een voorzet knap tegen de touwen werkte, geen verandering meer in brengen.