Ook gevolgen voor Feyenoord: AS Roma zet tegen degradant plek 6 op het spel

Ook gevolgen voor Feyenoord: AS Roma zet tegen degradant plek 6 op het spel

14-05-2022 22:46 Laatste update: 23:01
86

AS Roma heeft zijn zesde plek in de Serie A op het spel gezet. De 1-1 tegen Venezia – dat na één jaar op het hoogste niveau alweer degradeert – zou ook gevolgen kunnen hebben voor Feyenoord.

De ploeg van José Mourinho liet zich direct na de aftrap verrassen en David Okereke knikte in de eerste minuut al de 0-1 binnen. Na een domme natrappende beweging van Sofian Kiyine kwamen de gasten nog voor rust met zijn tienen te staan. Roma wist lange tijd geen gebruik te maken van de numerieke meerderheid, maar oude Eredivisie-bekende Niki Mäenpää werd een kwartier voor tijd alsnog gepasseerd door Eldor Shomurodov. Het bleef echter bij 1-1, ondanks 46 (!) doelpogingen en vier ballen tegen het aluminium.

Roma heeft verzuimd om naast aartsrivaal SS Lazio op plek vijf te komen en kan later in het weekend gepasseerd worden door Atalanta Bergamo en Fiorentina. De vijfde en zesde plek in Italië zijn goed voor het bereiken van de Europa League-groepsfase: als Roma echter nog naar plek zeven of acht zakt, moet het de Conference League-finale tegen Feyenoord winnen om dat te bewerkstelligen. Als Roma lager dan plek zes eindigt in de Serie A én de eindstrijd van Feyenoord wint, begint Feyenoord komend seizoen niet in de poulefase, maar in de voorrondes van de Europa League. De Giallorossi spelen vlak voor die finale hun laatste competitiewedstrijd tegen Torino.