Na 49 wedstrijden eerste wissel voor Van Dijk: 'Geen zorgen, maar geen flauw idee'

Na 49 wedstrijden eerste wissel voor Van Dijk: 'Geen zorgen, maar geen flauw idee'

Virgil van Dijk speelde zijn eerste 49 wedstrijden van dit seizoen van begin tot eind uit, maar moest na de reguliere speeltijd van de FA Cup-finale voor het eerst gewisseld worden. De centrale verdediger denkt niet dat zijn blessure ernstig is, maar tast wel in het duister.

Liverpool speelt dit seizoen nog competitiewedstrijden tegen Southampton en Wolverhampton Wanderers én de Champions League-finale tegen Real Madrid. Van Dijk hoopt erbij te zijn, ondanks zijn blessure. "Het was een bal in the channel, die ik onderschep en ik speel hem terug naar Alisson. En ik voelde… Niet een 'knap', maar ik vind het lastig te beschrijven. Het was wel bij de knie, maar een beetje hoger bij mijn kuit", aldus de centrale verdediger in gesprek met Ziggo Sport.

Tijdens de rust werd zijn knie al onderzocht. "Sterk, alles erop en eraan. Maar het kan bijvoorbeeld zijn dat er irritatie is ontstaan, dat daardoor zenuwen en dat soort dingen klem komen te zitten", speculeert hij. "Het is voor het eerst dat ik dit voel, kan ook met vermoeidheid te maken hebben. Of ik me zorgen maak? Nee, ik maak me geen zorgen, maar het is wel vervelend. Want ik heb geen flauw idee wat het is. We gaan het checken, ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn, dinsdag of zondag of anders de Champions League-finale natuurlijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s