Excelsior over Roda-feest: 'Alsof ze de Champions League hadden gewonnen'

Excelsior over Roda-feest: 'Alsof ze de Champions League hadden gewonnen'

14 May - 23:52
26

Niet alleen de spelers van Excelsior, ook trainer Marinus Dijkhuizen heeft zich verbaasd over de houding van tegenstander Roda JC. Nadat de Limburgers in het heenduel een 2-0 achterstand goedmaakten, was het feest bij het uitvak, maar Excelsior won in de return na verlenging.

Dijkhuizen had de beelden in aanloop naar de return opnieuw laten zien aan zijn spelers. "Jongens zeiden het in de kleedkamer al, Niemeijer (Reuven, red.) zei: het leek wel of ze de Champions League hadden gewonnen. Dus ik heb die beelden opgevraagd, waarop ze stonden te feesten, nog even een fotootje maken met zijn allen, net of ze gewonnen hadden. Dus dat was even de trigger op het eind van de bespreking en zo te horen heeft die geholpen…", aldus de trainer tegenover ESPN.

Tijdens de wedstrijd stonden de verhoudingen ook al op scherp. Dijkhuizen en collega-trainer Jurgen Streppel zochten opzichtig de confrontatie. "Ik heb natuurlijk ook met NAC tegen Willem II (in 2016, red.) die finale tegen hem gespeeld. Dit vond ik niet zo prettig, dat met dat handje gebaren, vond ik een beetje arrogant. Maar ik moet zeggen: na de wedstrijd komt hij mij feliciteren, de spelers ook, daar heb ik wel respect voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s