Jong Feyenoord is nog drie duels verwijderd van toetreding tot voetbalpiramide

Jong Feyenoord is nog drie duels verwijderd van toetreding tot voetbalpiramide

15 mei - 07:15
192

Jong Feyenoord treedt komend seizoen dan mogelijk toch toe tot de voetbalpiramide. De Rotterdamse beloften kroonden zich zaterdag tot kampioen van de voorjaarscompetitie en lijken nog drie wedstrijden verwijderd van een promotie naar de Tweede Divisie.

Feyenoord O21 won met 4-1 van de leeftijdsgenoten van Willem II. Delano Ladan (2), Shiloh 't Zand en Noah Naujoks waren trefzeker voor de ploeg van coach Sipke Hulshoff, die komende zomer zelf doorschuift naar de technische staf van Arne Slot en wordt opgevolgd door Melvin Boel.

De beloften van Feyenoord richten de blik nu op de strijd om het algehele kampioenschap van volgende week zaterdag tegen Almere City O21, dat beslag legde op de najaarscompetitie. Als dat duel wordt gewonnen, dan wacht vermoedelijk een tweeluik met FC Volendam om een plekje in de Tweede Divisie. De Volendammers mogen dan niet in het linkerrijtje eindigen in de Tweede Divisie. Momenteel staan ze veertiende met nog vier duels te spelen. Nummer negen Scheveningen heeft zes punten meer.

Als Volendam lager eindigt dan de zestiende plaats, kunnen de Rotterdammers zelfs rechtstreeks promoveren. Die kans is echter klein doordat nummer zeventien GVVV nu acht punten minder heeft. Desondanks lonkt er een kans voor Feyenoord om toe te treden tot de voetbalpiramide. Een jaar na de toetreding tot de Tweede Divisie zou het al door kunnen stoten naar de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord krijgt daarmee de kans om een betwiste keuze uit het verleden recht te zetten. Concurrenten Ajax en PSV hapten een kleine tien jaar geleden meteen toe, toen beloftenteams konden toetreden tot de Eerste Divisie, de Rotterdammers bedankten - mede uit financieel oogpunt - voor de eer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s