Gerbrands kondigt eerste daad na PSV-vertrek aan: 'Twitter eruit gooien'

Gerbrands kondigt eerste daad na PSV-vertrek aan: 'Twitter eruit gooien'

15 mei - 09:55 Laatste update: 13:48
153

Toon Gerbrands sluit niet uit dat hij na zijn vertrek bij PSV in de voetballerij actief blijft, maar de KNVB hoeft niet te bellen. De algemeen directeur liet zich in het verleden al meermaals zeer kritisch uit over de voetbalbond.

Voor Gerbrands is het zijn laatste feitelijke werkdag bij PSV. "Maar ik ben statutair nog tot 30 juni verantwoordelijk, vanwege allerlei boekhoudkundige spelregels and that's it", zegt de directeur, die wordt opgevolgd door Marcel Brands, tegen de NOS. Wat hij daarna gaat doen, weet de oud-bestuurder van onder meer AZ nog niet. Een nieuwe uitdaging in het voetbal sluit hij niet uit. "Iedereen mag zich na 1 juni melden."

Voor de KNVB heeft Gerbrands echter een duidelijke boodschap. De bond heeft het bij hem verbruid. "Als je daar gaat werken, moet je ook met mensen werken waarin je gelooft en daar geloof ik niet in."

Gerbrands vertelde in het Algemeen Dagblad al over de bedreigingen die hij ontving tijdens zijn bewind in het Philips Stadion. Zijn eerste daad op maandag staat dan ook vast: "Twitter eruit gooien. Ik ben er klaar mee. Ik heb het acht jaar gedaan, ook in het belang van de club. Wat ik ook deed, het was altijd fout. Als ik iets over de jeugd zei, was ik niet met het eerste bezig en andersom. Niet te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!