'Robert heeft bij ons nog een contract tot 2023, zolang blijft hij ook'

'Robert heeft bij ons nog een contract tot 2023, zolang blijft hij ook'

15-05-2022 12:10 Laatste update: 12:41
18

Bayern München hoopt nog steeds dat Robert Lewandowski zijn contract uitdient. President Herbert Hainer wijst op de verbintenis die de Poolse spits nog heeft.

Deze week werd bekend dat Lewandowski waarschijnlijk vertrekt bij Bayern. Hij kan verlengen, maar zover komt het waarschijnlijk niet. Ondertussen ligt FC Barcelona in de bosjes. "Robert heeft bij ons nog een contract tot 2023, zolang zal hij ook bij ons blijven", zegt Hainer bij SPORT1. "Wanneer iemand zelf een contract tekent, kun je niet zeggen dat je hem 'dwingt' deze uit te dienen."

Er gaan verschillende verhalen over de contractbesprekingen tussen Bayern en Lewandowski. De spits claimde geen aanbieding te hebben gehad, Bayern beweert het tegenovergestelde. "Voor zover ik weet hebben Oliver en Hasan (Kahn en Salihamidzic, voorzitter en sportief directeur, red.) hem een aanbod gedaan voor een verlenging, maar is dat niet geaccepteerd. Ik was er niet bij tijdens de gesprekken met zijn zaakwaarnemer."

Hainer benadrukt dat een 'aanbieding' op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. "Eerst onderhandel je alles uit. Je gaat in gesprek, daarna onderhandel je. En na dagen, weken of zelfs maanden zeg je dan: oké, dit is hoe we het gaan doen. Dan doe je een schriftelijk aanbod."

"Hij zei dat we voor beide partijen een oplossing moeten vinden en Bayern is een van de partijen. Het is zijn goed recht dat hij het contract niet wil verlengen. Hij kwam ook gratis bij ons", zegt Hainer. "Een overeenkomst is nooit eenzijdig, daar zijn contracten voor."