'Bayern wil topaanvallers en klopt mogelijk aan bij Liverpool en Barça'

'Bayern wil topaanvallers en klopt mogelijk aan bij Liverpool en Barça'

15-05-2022 12:33
33

Bayern München richt zijn pijlen op Sadio Mané als opvolger van Robert Lewandowski, meldt de Duitse tak van Sky Sport. Ook zou FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé echter de omgekeerde weg kunnen bewandelen van de Pool.

De Bundesliga-kampioen dreigt Lewandowski kwijt te raken nu de 33-jarige topspits zijn tot medio 2023 lopende contract niet wil verlengen. Dat is een groot gemis voor Bayern, dat daarom hoog inzet in de zoektocht naar versterkingen voor de voorhoede. Technisch directer Hasan Salihamidzic wil vol voor Mané gaan en trainer Julian Nagelsmann staat achter die keuze, meldt Sky. Salihamidzic sprak afgelopen weekeinde al met de zaakwaarnemer van de Liverpool-ster.

Een eventuele transfer van de dertigjarige Senegalees zou een flinke financiële inspanning vergen van Bayern. Toch ziet Der Rekordmeister kansen, omdat hij - net als Lewandowski - nog maar één jaar vastligt en de gesprekken over een nieuw contract moeizaam verlopen. Mané verdient bovendien nog ruim onder de twintig miljoen euro op Anfield, waardoor de club zijn salaris op kan hoesten.

Of Mané als directe vervanger van Lewandowski wordt gehaald is nog niet duidelijk, al speelt hij dit seizoen wel regelmatig als valse spits bij Liverpool. Bayern speurt sowieso naar mogelijke versterkingen voorin, omdat ook Serge Gnabry vanwege contractperikelen verkocht zou kunnen worden.

De Britse tak van Sky Sports weet dat naast Mané ook Dembélé in beeld is. De Franse vleugelspeler loopt uit zijn contract bij Barça en bereikte nog geen akkoord over een nieuwe verbintenis. Bayern zou van mening zijn dat ze hem kunnen oppoetsen en kunnen laten uitgroeien tot één van de beste vleugelspelers ter wereld.