NEC moet op de blaren zitten: Wij hadden het anders moeten doen

NEC moet op de blaren zitten: "Wij hadden het anders moeten doen"

15-05-2022 13:20
21

NEC-directeur Wilco van Schaik is bij ESPN uitgebreider ingegaan op de situatie rond Edgar Barreto, die deze week zijn ongenoegen uitsprak over de handelswijze van de Nijmeegse club. Barreto zegt niets gehoord te hebben van NEC.

"Ik vind het vervelend dat ik nog niets heb gehoord van de club. Ik heb er begrip voor als ze niet meer met me verder willen als speler, maar ik snap niet dat ze niets tegen me zeggen. Dat vind ik respectloos. Geef gewoon duidelijkheid en dan accepteer ik de beslissing. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben", vertelde Barreto deze week aan de Gelderlander.

Van Schaik verklaarde al dat de fout bij NEC ligt. "1 april is een heikele datum", doelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op het formeel opzeggen van de aflopende contracten. "Dat kun je op verschillende manier communiceren en bij ons is het op een bepaalde manier gegaan. Als je nog kan degraderen ziet het lijstje van spelers er weer anders uit. Rens (Van Eijden, red.) is zelf naar ons toe gekomen om te vertellen dat hij zou stoppen."

"Edgar had graag gehad dat wij hem dat zelf hadden gezegd als we dat zouden willen. We hebben het gewoon slecht gedaan. Daar liggen bepaalde keuzes aan ten grondslag. De ene doet het zo, de andere zo. Wij zullen dit evauleren. Ik kan wel zeggen dat het niet meer zo gaat, want zo hoort het niet. Rens is naar me toegekomen en heeft dit intern aangegeven, Edgar heeft het naar buiten gebracht. Dat heeft misschien ook te maken met passie en afkomst. Wij hadden het anders moeten doen en zullen het evalueren."