'Ik hoor dat Gorter waarschijnlijk verhuurd wordt door Ajax, verdient Eredivisie'

'Ik hoor dat Gorter waarschijnlijk verhuurd wordt door Ajax, verdient Eredivisie'

15 mei - 14:10 Laatste update: 14:29
36

Jay Gorter maakt zondag zijn Eredivisie-debuut namens Ajax, tot blijdschap van Marciano Vink. De ESPN-analist vindt dat de doelman volgend seizoen meer kansen verdient. Volgens Kees Kwakman gaat dat mogelijk bij een andere club gebeuren.

Gorter heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Vitesse, een basisplaats gekregen van de afscheid nemende trainer Erik ten Hag. "Ik hoorde dat Gorter waarschijnlijk verhuurd gaat worden", aldus Kwakman in de studio van ESPN. "Ik vind hem ontzettend goed, maar we kunnen hem niet beoordelen op dit jaar. Hij kan niet nóg een jaar in Jong Ajax gaan keepen. Natuurlijk, hij traint op een hoger niveau, maar Gorter hoort in de Eredivisie te keepen."

Voor Vink is het klip en klaar: volgens de oud-international verdient Gorter volgend jaar een serieuze kans bij Ajax. "Ga gewoon voor Gorter", verklaart hij. "Of hij in de Champions League kan keepen? Nou, op het moment dat ze hem nooit de kans geven, zullen we het nooit weten en blijft die vraag boven de markt hangen. Zet hem gewoon erin en kijk hoe hij het doet." Robert Maaskant ziet het debuut van Gorter als een 'signaal'. "Ajax wil in elk geval iets met hem."

Gorter maakte in januari tijdens de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis al zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax. De oud-keeper van Go Ahead Eagles stond achttien keer onder de lat namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie