Overstap naar Ajax lijkt uitgesloten: 'Ik wil op eigen benen blijven staan'

Overstap naar Ajax lijkt uitgesloten: 'Ik wil op eigen benen blijven staan'

15-05-2022 14:46 Laatste update: 14:55
21

Dick Schreuder is niet op weg naar Ajax. De trainer van PEC Zwolle was één van de kandidaten om zijn broer Alfred Schreuder te assisteren bij de landskampioen, maar wil op eigen benen blijven staan.

Schreuder degradeerde deze week met PEC Zwolle, maar gaf de laatste maanden zijn visitekaartje af en was in beeld om de overstap te maken naar Ajax. Dat lijkt er echter uitgesloten. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik op eigen benen wil blijven staan", draait hij er niet omheen voor de camera van ESPN. "Daarmee zeg ik eigenlijk genoeg."

Dinsdag gaat Schreuder om tafel met Marcel Boudesteyn, algemeen directeur van PEC Zwolle. "Dan gaan we verder naar de toekomst kijken. Ik ben binnengekomen om de club van nieuw elan te voorzien en we zijn allerlei moeilijk dingen tegengekomen. We gaan het zien."

Ajax bevestigde deze week de aanstelling van Alfred Schreuder. Hij tekende een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet duidelijk wie zijn assistenten worden. De naam van de huidige Jong Ajax-trainer John Heitinga wordt in verband gebracht met een functie bij het eerste elftal. Michael Reiziger en Winston Bogarde, de assistenten van Erik ten Hag, beschikken over een doorlopend contract.