Schreuder verslaat Overmars en vertrekt als kampioen van België naar Ajax

15-05-2022 15:32 Laatste update: 15:35
72

Club Brugge volgt zichzelf op als kampioen van België. Door een 1-3 overwinning op Royal Antwerp FC, de club van technisch directeur Marc Overmars, is de ploeg van Noa Lang, Ruud Vormer, Bas Dost en trainer Alfred Schreuder niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Schreuder, die naar Ajax vertrekt en voor het laatst op de bank zat, zag dat zijn ploeg het aanvankelijk meer dan lastig had met Antwerp. Michael Frey drukte na negentien minuten het overwicht uit in de score: 1-0. De uitblinkende doelman Simon Mignolet voorkwam vervolgens erger.

Club Brugge kwam bij de start van de tweede helft herboren uit de kleedkamer en maakte via een benutte penalty van Hans Vanaken al snel de gelijkmaker. Lang versierde de strafschop. De ploeg van Schreuder ging erop en erover. Jack Hendry en Sargis Adamyan maakten de 1-2 en 1-3, waardoor de zege binnen was. Dost en Vormer mochten nog invallen van Schreuder.

Achttienvoudig kampioen Club Brugge is voor het derde jaar op rij de beste van België. Het sprookje van Union Sint-Gillis is daarmee voorbij. De ploeg van Bart Nieuwkoop promoveerde vorig seizoen na 48 jaar naar het hoogste niveau, eindigde in de reguliere competitie vijf punten boven Club Brugge, maar de play-offs deden de Brusselse club de das om.