Het tijdperk-Ten Hag is voorbij: Ajax speelt laatste wedstrijd gelijk

Het tijdperk-Ten Hag is voorbij: Ajax speelt laatste wedstrijd gelijk

15-05-2022 16:22
84

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in Arnhem. De Amsterdammers kwamen bij Vitesse matig voor de dag, meer dan 2-2 zat er ook niet in.

Omdat de buit al binnen is voor Ajax, stelde Erik ten Hag spelers als Jay Gorter, Devyne Rensch en Youri Regeer op in Arnhem. Ook voor Vitesse stond er niets meer op het spel. Ajax kreeg de eerste kansen van de wedstrijd. Dusan Tadic tikte net naast, daarna scoorde Brian Brobbey op aangeven van de Serviër alsnog: 0-1.

De controle glipte langzaam weg bij Ajax, dat ontsnapte aan goals van Loïs Openda, die bijna profiteerde van een misser van Devyne Rensch. Van echt spektakel was geen sprake in Arnhem: de aanwezige bezoekers werden getrakteerd op een typische speelronde 34-wedstrijd, eentje waarin niets meer op het spel stond. 

Na rust draaide Vitesse de wedstrijd om. Al counterend passeerde Openda Gorter, om dat daarna opnieuw te doen. Twee keer zag het er achterin niet goed uit bij Ajax. Steven Berghuis raakte nog een keer de lat, Edson Álvarez kopte naast, maar scoorde daarna alsnog: 2-2.