PSV komt in Zwolle uit op 81 punten en 22 verschillende doelpuntenmakers

PSV komt in Zwolle uit op 81 punten en 22 verschillende doelpuntenmakers

15 May - 16:24
73

PSV sluit het tijdperk-Roger Schmidt af met een overwinning, PEC Zwolle neemt met een nederlaag afscheid van de Eredivisie. Bruma en Gervane Kastaneer scoorden beiden één keer en zagen één doelpunt afgekeurd worden door de VAR, waarna Richard Ledezma uiteindelijk het verschil maakte.

PSV miste opnieuw veel spelers en beide teams speelden nergens meer om, maar wilden er nog wel wat van maken. Binnen één kwartier hadden beide teams al gescoord: Bruma pikte een gekraakt schot van Cody Gakpo op en passeerde Kostas Lamprou, aan de andere kant knalde Kastaneer de bal in de bovenhoek.

Diezelfde Kastaneer leek PEC op aangeven van Kenneth Paal ook op 2-1 te koppen, maar zijn treffer werd – niet voor het eerst dit seizoen – afgekeurd door de VAR, die buitenspel had geconstateerd. Na een half uur spelen was het weer de beurt aan de eerste doelpuntenmaker: Lamprou redde half op een schot van Madueke, waarna Bruma in de nastoot scoorde. De VAR zag echter dat ook de Portugees buitenspel stond en greep opnieuw in, waardoor het andermaal bij 1-1 bleef.

PSV opende de tweede helft met een knal van Gakpo op de paal en drukte in het slotkwartier alsnog door. De van een zware blessure teruggekeerde Ledezma werd gelanceerd door Jordan Teze en tekende, als 22ste (!) doelpuntenmaker, voor de laatste PSV-goal van het seizoen. De Eindhovenaren eindigen het seizoen met 81 punten en kunnen – met Ruud van Nistelrooy als trainer – alvast toewerken naar de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax en de derde Champions League-voorrondes in augustus. PEC komt op 27 punten uit en keert na tien jaar terug in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s