Willem II wint en degradeert, Sparta en Flemming sturen Heracles naar play-offs

Willem II wint en degradeert, Sparta en Flemming sturen Heracles naar play-offs

15 mei - 16:26 Laatste update: 16:27
293

De strijd in de kelder van de Eredivisie is beslist. Willem II degradeert ondanks een overtuigende zege op FC Utrecht samen met PEC Zwolle uit de Eredivisie, terwijl Heracles Almelo door Sparta en Fortuna Sittard naar de play-offs is gestuurd.

Willem II-FC Utrecht: 3-0
De taak van Willem II was duidelijk: winnen, anders zou directe degradatie een feit zijn. Het was van de eerste tot de laatste minuut genieten in Tilburg, waar het fanatieke publiek werd getrakteerd op een overtuigende zege. Jizz Hornkamp opende na acht minuten de score, na rust gevolgd door een goal van Dries Saddiki en eigen doelpunt van Joris van Overeem.

Het mocht echter niet baten door de resultaten op de andere velden. Door de overwinningen van Fortuna Sittard en Sparta speelt Willem II volgend jaar op vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Extra pijnlijk voor de ploeg van trainer Kevin Hofland: het oude puntenrecord voor een directe degradant stond op 29.

Heracles-Sparta: 1-3
Tegen alle verwachtingen in moet Heracles het vege lijf zien te redden in de play-offs om promotie/degradatie. Sparta had praktisch niets te vertellen in Almelo, maar won door goals van Arno Verschueren, Lennart Thy en Mario Engels. Heracles zal zich bekocht voelen, want een zuivere handsbal van Aaron Meijers werd bij een 0-1 stand niet bestraft.

Heracles had een gelijkmaker van NEC tegen Fortuna Sittard nodig, maar die kwam er niet. De eretreffer van Sinan Bakis, toen tientallen supporters Erve Asito al hadden verlaten, was slechts voor de statistieken. De ploeg van Frank Wormuth begint komende woensdag om 18.45 uur aan de halve finale van de play-offs tegen Excelsior.

NEC-Fortuna Sittard: 0-1
De vijftiende plek in de eindrangschikking van de Eredivisie is voor Fortuna Sittard, dat een zeer moeizaam seizoen toch wist af te sluiten met lijfsbehoud. De Limburgers vonden zichzelf na negentig spannende minuten tegen NEC terug aan de goede kant van de score: 0-1. Zian Flemming maakte na dertien minuten de enige en dus winnende treffer in Nijmegen. Hij verdient een standbeeld, want in de blessuretijd haalde Flemming nog een bal van de doellijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie