City kan na comeback zonder te spelen kampioen worden, Struijk held van Leeds

15-05-2022 16:55
27

Manchester City is nog maar één overwinning van titelprolongatie verwijderd. Op bezoek bij West Ham United leek het even helemaal mis te gaan, maar The Citizens maakten een 2-0 achterstand goed. Pascal Struijk heeft in de extra tijd een mogelijk cruciaal doelpunt voor Leeds United gemaakt.

West Ham United-Manchester City 2-2
De titelhouder stond bij aanvang drie punten voor op Liverpool, maar dreigde die marge in één helft te verspelen. Jarrod Bowen ontsnapte twee keer aan de buitenspelval van Manchester City en zette West Ham op een 2-0 voorsprong. De gasten toonden echter karakter én hadden het fortuin aan hun zijde. Jack Grealish volleerde de bal tussen de benen van Craig Dawson door en maakte de aansluitingstreffer, Vladimír Coufal kopte de 2-2 in eigen doel.

Het leek zelfs nog 2-2 te worden, maar West Ham-keeper Lukasz Fabianski stopte vlak voor tijd een penalty van Riyad Mahrez. Manchester City kan dinsdag wellicht al feestvieren, als Liverpool verliest bij Southampton. Anders wacht zondag de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa in eigen huis.

Leeds United-Brighton & Hove Albion 1-1
Leeds United begint boven de degradatiestreep aan de laatste speelronde. De ploeg van Jesse Marsch leek het in eigen huis te laten liggen tegen Brighton: Danny Welbeck opende de score voor de ploeg van Joël Veltman, maar Struijk redde Leeds in minuut 92. Nummer zeventien Leeds heeft één punt meer dan nummer zeventien Burnley, dat midweeks tegen Aston Villa nog wel een kans krijgt om in te lopen. Everton staat twee punten boven de streep, speelt zondagavond nog tegen Brentford en heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegoed.