Kruys: 'Ik moet mijn excuses aanbieden en kan alleen zeggen dat ik me schaam'

Kruys: 'Ik moet mijn excuses aanbieden en kan alleen zeggen dat ik me schaam'

15-05-2022 18:06
49

FC Utrecht weet allang dat het play-offs om Europees voetbal gaat spelen, maar heeft in de laatste speelronde niet bepaald vertrouwen getankt voor het seizoenstoetje. Op bezoek bij degradant Willem II werd met 3-0 verloren, tot afgrijzen van trainer Rick Kruys.

FC Utrecht kwam na acht minuten op achterstand en liep vervolgens alleen maar achter de feiten aan. "Natuurlijk ben ik geïrriteerd, want ik ben verantwoordelijk voor wat je hebt gezien vandaag (zondag, red.)", laat hij weten aan ESPN. "Maar ik ben vooral teleurgesteld: ik heb aangegeven dat er best wat op het spel stond voor ons. En dat iedereen die voor FC Utrecht is, dat niet heeft gezien."

De nummer zeven van de Eredivisie hoopte in Tilburg 'in een bepaalde flow' te komen, maar is daar niet in geslaagd. "Wij willen binding maken met onze supporters, die moet ik mijn excuses aanbieden voor wat wij hebben laten zien. En ik kan alleen maar zeggen dat ik me schaam als trainer van FC Utrecht."

FC Utrecht staat donderdag in eigen huis tegenover Vitesse. SC Heerenveen en AZ spelen in de tweede halve finale tegen elkaar.