Atlético Madrid kondigt vlak voor laatste thuiswedstrijd afscheid van Suárez aan

Atlético Madrid kondigt vlak voor laatste thuiswedstrijd afscheid van Suárez aan

15-05-2022 18:26
53

Luis Suárez gaat Atlético Madrid na twee seizoenen verlaten. Los Rojiblancos maken vlak voor de thuiswedstrijd tegen Sevilla van zondag bekend dat El Pistolero na afloop uitgezwaaid wordt, samen met zijn Mexicaanse teamgenoot Héctor Herrera.

Suárez werd medio 2020 opgepikt bij rivaal FC Barcelona en schoot Atlético vervolgens naar zijn eerste landstitel in zeven jaar tijd. Dit seizoen is minder succesvol verlopen, hoewel Suárez elf keer heeft gescoord in de competitie en Atlético zondag Champions League-kwalificatie veilig kan stellen. De afgelopen maanden ontstond her en der speculatie over zijn toekomst, maar Atlético heeft nu bevestigd dat het aflopende contract van de 35-jarige Uruguayaan niet verlengd zal worden.

Zondag speelt hij dus zijn laatste thuiswedstrijd in het rood-wit en na afloop zal hij samen met Herrera in het zonnetje gezet worden. 'Wij zullen onze eer bewijzen aan Luis Suárez en Héctor Herrera, die de Atlético-familie gaan verlaten. Blijf na afloop zitten, want er zal een speciaal eerbetoon volgen', laat de onttroonde kampioen van Spanje weten via de officiële kanalen.

Negen van de tien wedstrijden in Primera División-speelronde 37 worden zondag tegelijkertijd gespeeld. Atlético-Sevilla is één van de wedstrijden die om 19.30 uur van start gaan.