Ten Hag: 'PSV heeft het veel beter gedaan en Ajax presteerde ongeveer gelijk'

Ten Hag: 'PSV heeft het veel beter gedaan en Ajax presteerde ongeveer gelijk'

15-05-2022 18:57
88

Door het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) besloot landskampioen Ajax zondag de Eredivisie met twee punten meer dan PSV. Volgens trainer Erik ten Hag hadden de Eindhovenaren een 'heel sterke selectie' en was het verschil met de concurrentie sowieso niet groot.

"PSV had een heel sterke selectie. Het lag dicht bij elkaar", aldus Ten Hag voor de camera van ESPN. "Maar uiteindelijk is het verschil er. We hebben bijna evenveel punten als vorig jaar, dus je kunt zeggen: PSV heeft het veel beter gedaan en Ajax heeft ongeveer hetzelfde gepresteerd."

Over de hele linie was de Eredivisie sterk dit jaar, concludeert de toekomstige manager van Manchester United. "Feyenoord, FC Twente, AZ, FC Utrecht, Vitesse... Er zijn gewoon heel veel sterke ploegen. Het doet me vooral deugd dat Twente terug is waar ze horen. We zijn trots dat we kampioen zijn."

'Ronaldo is een gigant'
Nu gaat de focus op Manchester United. Bij de nummer zes van de Premier League is er werk aan de winkel. "Het moge duidelijk zijn dat er bij United zeer veel goede voetballers rondlopen. We moeten dat als team laten functioneren", aldus ten Hag op de persconferentie. "Cristiano Ronaldo? Dat is natuurlijk een gigant."