Gorter mag in laatste speelronde bij Ajax debuteren: 'Gehaald met bepaalde rol'

Gorter mag in laatste speelronde bij Ajax debuteren: 'Gehaald met bepaalde rol'

15-05-2022 19:12
32

Jay Gorter heeft er lang geduld voor moeten hebben, maar in de laatste speelronde van het seizoen was het zover: de doelman heeft tegen Vitesse zijn Eredivisie-debuut voor Ajax gemaakt. De sluitpost hoorde het nieuws zaterdag van trainer Erik ten Hag.

Gorter keepte eerder dit seizoen nog in de KNVB Beker. "Tegen Excelsior Maassluis was het een leeg stadion, een bekerwedstrijd, net even iets anders dan tegen Vitesse uit in GelreDome met aardig wat supporters. Maar als je eenmaal het veld op komt lopen en het volle uitvak ziet, dan krijg je wel een volle boost", laat hij weten aan de Ajax-kanalen.

De doelman uit Purmerend werd geholpen door zijn ervaren teamgenoten. "Ik heb veel aan jongens als Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer die me appt voor de wedstrijd, Daley en Davy (Blind en Klaassen, red.), allemaal jongens die me oppeppen om vol gas te geven en weten dat ik het kan."

De vorig seizoen bij Go Ahead Eagles opgepikte Gorter hoopt dat zijn debuut de aanzet is naar meer moois. "Laten we zeggen dat het een stap is naar meer succes. Ik denk dat ik me op de trainingen heel erg heb laten zien en me heel erg ontwikkeld heb. Ik ben gehaald met een bepaalde rol, het lag niet in de lijn der verwachting dat het zo snel zou gaan, alleen maar mooi en dat tekent dat het echt goed gaat met mij." Voorlopig kan hij genieten van zijn langverwachte debuut. "Ik post net op Instagram dat dit mijn grootste droom is."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jay Gorter (@jaygorter)