Negental Everton geeft twee keer voorsprong weg, degradatiestress blijft

Negental Everton geeft twee keer voorsprong weg, degradatiestress blijft

15-05-2022 19:27
3

Voor Everton blijft het bibberen, na een knotsgek treffen met Brentford in het voorlaatste Premier League-weekend. The Toffees degradeerden nog nooit uit de Premier League, maar zijn nog lang niet veilig.

Bij aanvang wist Everton dat concurrent Burnley had verloren en dat Leeds United dankzij Pascal Struijk een zwaarbevochten punt had gepakt. Dominic Calvert-Lewin zette de ploeg van Frank Lampard – opnieuw zonder Donny van de Beek – al snel op het goede spoor, maar Everton kwam ook al vroeg in de eerste helft met zijn tienen te staan door een rode kaart voor Jarrad Branthwaite.

Routinier Seamus Coleman zorgde met een ongelukkig eigen doelpunt voor de 1-1, maar Richarlison benutte in de blessuretijd van de eerste helft een penalty. The Toffees moesten nog drie kwartier standhouden, maar bezweken alsnog. Yoane Wissa kopte Brentford op gelijke hoogte, Rico Henry maakte er meteen daarna ook nog 2-3 van. Everton eindigde de wedstrijd met zijn negenen, na een rode kaart voor de net ingevallen Salomón Rondón.

Everton staat op 36 punten, één meer dan Leeds en twee meer dan Burnley. Donderdag spelen The Toffees het inhaalduel met Crystal Palace, terwijl Burnley dan Aston Villa treft. Tijdens de laatste speelronde staan Arsenal-Everton, Burnley-Newcastle United en Brentford-Leeds United op het programma.