Milan heeft nog één punt nodig voor langverwachte titel, mogelijk zondag al feest

Milan heeft nog één punt nodig voor langverwachte titel, mogelijk zondag al feest

15 May - 19:56
33

AC Milan staat op match point in de Serie A en heeft na een 2-0 thuiszege op Atalanta Bergamo zijn eerste titel sinds 2011 binnen handbereik. Het zou later zondagavond al kunnen gebeuren, als Internazionale punten laat liggen.

AC Milan werd voor zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen onthaald door een verwachtingsvolle fanschare. Het publiek in San Siro moest een klein uur wachten voordat de wedstrijd werd opengebroken. Rafael Leão was Teun Koopmeiners te snel af, passeerde keeper Juan Musso tussen de benen en liet het stadion exploderen: 1-0.

Atalanta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg een kwartier voor tijd het deksel op de neus. Theo Hernández begon ter hoogte van zijn eigen strafschopgebied aan een onnavolgbare solo die eindigde aan de overkant: 2-0.

Milan staat nu vijf punten voor op titelhouder en aartsrivaal Internazionale: als de Nerazzurri zondagavond niet winnen van Cagliari, is de race gelopen. Als dat wel gebeurt, heeft Milan genoeg aan een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Sassuolo. Op onderling resultaat is het immers in het voordeel ten opzichte van Inter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s