Onduidelijkheid over 'hele goede en belangrijke' De Jong: 'Nog geen beslissing'

Onduidelijkheid over 'hele goede en belangrijke' De Jong: 'Nog geen beslissing'

15 May - 20:18
41

FC Barcelona-directeur Mateu Alemany heeft kort gereageerd op de geruchten rondom Frenkie de Jong. Alemany sluit een vertrek van de Nederlander niet uit, maar benadrukt dat hij belangrijk is voor de club.

De Jong wordt in de laatste weken gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Alemany, verantwoordelijk voor het samenstellen van de Barça-selectie, vertelt voor de wedstrijd tegen Getafe - die De Jong zelf moet missen - over de 25-jarige middenvelder. "We hebben nog geen beslissingen genomen over de selectie", stelt de directeur tegenover Movistar. "De Jong is een goede en belangrijke speler voor ons."

Toch lijkt Alemany de deur voor een transfer van de Oranje-international open te houden. "We zijn duidelijk over wat we nodig hebben. We moeten ook rekeninghouden met de Financial Fair Play-regels."

Alemany werd ook gevraagd naar een mogelijke terugkeer van Lionel Messi, die niet zijn meest gelukkige seizoen uit zijn loopbaan heeft bij Paris Saint-Germain. "Als Leo iets moet vertellen aan ons, dan zal hij dat doen", houdt de Spanjaard zich op de vlakte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s