Ten Hag prijst Tagliafico de hemel in bij Ajax: 'Ik ben hem ontzettend dankbaar'

Ten Hag prijst Tagliafico de hemel in bij Ajax: 'Ik ben hem ontzettend dankbaar'

15 mei - 23:09
19

Erik ten Hag heeft zich aan het einde van zijn Ajax-periode bijzonder lovend uitgelaten over Nicolás Tagliafico. De Argentijn begon net als Ten Hag in januari 2018 bij Ajax, waardoor de twee veel samen veel meemaakten.

Tagliafico was onder Ten Hag eigenlijk altijd verzekerd van een basisplaats, tot dit seizoen. "Hij was een tijdje geen vaste starter, maar je ziet dat de breedte van de selectie ons ook uiteindelijk de schaal heeft gebracht", vertelt Ten Hag na afloop van Vitesse-Ajax (2-2) op de persconferentie over de linksback. "Ik bedoel daarmee ook de kwaliteit in de breedte, daar is interne competitie en dat hoort in een topploeg."

Vervolgens steekt Ten Hag de loftrompet over Tagliafico. "Nico heeft een geweldig karakter en zeurt nooit. Natuurlijk was hij ontevreden toen hij niet speelde, maar hij gaf altijd honderd procent op de trainingen. Als het moest, stond hij er, vocht hij voor Ajax en bracht hij kwaliteit. Daarmee heeft hij een hele grote bijdrage gehad aan het kampioenschap. Ik haal even aan: de beslissende voorzet in de wedstrijd tegen Feyenoord."

"Ik vind hem zó een geweldig persoon", gaat de aanstaande manager van Manchester United verder. "Als mens is hij helemaal oké, maar ook als voetballer heeft hij een geweldige bijdrage gehad. Van mijn beginperiode tot mijn einde hier, hij is erbij geweest. Ik ben hem ontzettend dankbaar voor de samenwerking, maar ook voor wat hij namens Ajax geleverd heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie