Inter stelt Milan-feest uit, maar kan in slechts één scenario zelf kampioen worden

Inter stelt Milan-feest uit, maar kan in slechts één scenario zelf kampioen worden

15-05-2022 22:37 Laatste update: 22:54
17

Internazionale heeft het kampioensfeest van stadgenoot AC Milan zeven dagen uitgesteld en heeft zelf ook nog een kleine kans op titelprolongatie. Stefan de Vrij, invaller Denzel Dumfries en hun ploeggenoten deden op Sardinië wat ze moesten doen tegen Cagliari.

De ploeg van Razvan Marin en bankzitters Kevin Strootman en Gastón Pereiro staat op degraderen en kreeg halverwege de eerste helft opnieuw een tik van de nummer twee. Matteo Darmian – de vervanger van Dumfries – kopte Inter van dichtbij naar een 0-1 voorsprong.

Kort na rust werd Lautaro Martínez de diepte in gestuurd: de Argentijn ontsnapte net aan buitenspel en zorgde voor de 0-2. Meteen daarna bracht Charalampos Lykogiannis met een knal van afstand de spanning terug in de wedstrijd, maar Inter wekte geen moment de indruk dat het zijn voorsprong helemaal weg zou geven. Het werd zelfs nog 1-3, na een subtiele stift van Martínez, terwijl de ingevallen Dumfries de paal trof.

Daarmee is het scenario voor de laatste Serie A-speelronde duidelijk. Inter kan alleen de Scudetto prolongeren als het zelf wint van Sampdoria en als AC Milan van Sassuolo verliest. De Rossoneri hebben immers twee punten voorsprong en zijn qua onderling resultaat in het voordeel tegenover de stadgenoot.