Van Hanegem pleit voor keeperswissel: 'Met een klotegevoel van het veld afgestapt'

Van Hanegem pleit voor keeperswissel: 'Met een klotegevoel van het veld afgestapt'

16 May - 07:09 Laatste update: 07:10
41

Willem van Hanegem pleit ervoor dat Justin Bijlow, mits fit genoeg, bij Feyenoord onder de lat staat in de Conference League-finale. De Kromme zag Ofir Marciano tegen FC Twente (1-2) niet voor het eerst dit seizoen schutteren.

Voor de Stadionclub was het competitieslot tegen Twente de laatste wedstrijd in aanloop naar de finale tegen AS Roma. 'De laatste wedstrijd voor de finale, dan kan het zijn dat de spelers er in de competitie niet helemaal bij zijn. Geen probleem, maar ik denk toch dat de keeper met een klotegevoel dat veld is afgestapt', stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Ofir Marciano liet het bepaald niet zien en dan kunnen het voor hem echt tien lange dagen tot de finale worden. Als Justin Bijlow er daadwerkelijk in slaagt om volledig mee te trainen, dan zou ik hem gewoon meteen weer opstellen in Tirana', spreekt de ras-Feyenoorder klare taal. 'Waarom niet? Als je het geen optie vindt, laat hem dan rustig aan doen en zich helemaal richten op de nieuwe competitie.'

Feyenoord speelt op 25 mei de Conference League-eindstrijd tegen de formatie van José Mourinho. Van 18 tot en met 21 mei beleggen de Rotterdammers nog een trainingskamp in Portugal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s