'PSG-middenvelder weigert regenboogshirt te dragen en slaat competitieduel over'

'PSG-middenvelder weigert regenboogshirt te dragen en slaat competitieduel over'

16 May - 10:44 Laatste update: 10:57
281

Idrissa Gueye, middenvelder van Paris Saint-Germain, was afgelopen weekend om een wel heel bijzondere reden afwezig voor de competitiewedstrijd tegen Montpellier (0-4 winst). De Senegalees wilde het speciale shirt van PSG niet dragen.

De afwezigheid van Gueye was zaterdag al een mysterie voor de volgers van PSG, die niet wisten wat er met hem aan de hand was. RMC Sport meldt nu dat de verdedigende middenvelder niet wilde spelen in het 'regenboogshirt' dat de Parijzenaars aantrokken. PSG besloot één wedstrijd in een ander shirt te spelen om de LGBTQ+-gemeenschap een hart onder de riem te steken.

Dat was niet voor Gueye weggelegd, wiens entourage hem op het hart drukte om toch niet in het regenboogshirt uit te komen. Waarom ze dat vonden en waarom de Senegalees daarin meeging, is niet duidelijk.

Na afloop van de wedstrijd wilde Mauricio Pochettino nog niet prijsgeven waarom Gueye niet meedeed. "Hij heeft de reis naar Montpellier overgeslagen en vanwege persoonlijke redenen zal hij niet in actie komen. Hij is niet geblesseerd." Uiteindelijk wonnen de Parijzenaars in het regenboogshirt met 0-4 dankzij twee goals van Lionel Messi, een rake strafschop van Kylian Mbappé en een treffer van Ángel Di María.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s