Lucius ziet opvallende Ajax-uitblinker: 'Hij werd eerst ondergewaardeerd'

Lucius ziet opvallende Ajax-uitblinker: 'Hij werd eerst ondergewaardeerd'

16-05-2022 12:09 Laatste update: 12:39
25

Theo Lucius is bijzonder gecharmeerd van Edson Álvarez. De middenvelder van Ajax scoorde tegen Vitesse (2-2), maar blonk ook op andere vlakken uit en werd door Lucius gebombardeerd tot speler van de week.

Lucius stelde namens De Telegraaf het team van de week samen en vond dat Álvarez de allerbeste van het weekend was. "Hij is een ander soort middenvelder dan gebruikelijk is bij Ajax en daardoor werd hij misschien eerst wat ondergewaardeerd, maar hij is echt belangrijk", zo valt er te lezen in de ochtendkrant.

"Hij heeft een fantastisch inzicht in waar hij verdedigend gezien moet zijn en ingrijpen", zo gaat de voormalig speler van PSV en Feyenoord verder. "En dan scoorde hij deze week ook nog eens in de kampioenswedstrijd én tegen Vitesse. Een echte winnaar, die alles doet om het resultaat over de streep te trekken. Het was zijn week en daarom is hij ook mijn speler van de week."

Het volledige team van Lucius: Unnerstall; Mazraoui, Vriends, Gutiérrez, Brenet; Álvarez, Sadílek, De Kamps; Openda, Van Hooijdonk en Namli.