'Topkandidaat Van Bommel voert al gesprekken en kan in België aan de slag'

'Topkandidaat Van Bommel voert al gesprekken en kan in België aan de slag'

16 May - 12:36 Laatste update: 12:38
59

Mark van Bommel is in beeld bij KRC Genk om de nieuwe trainer te worden. Volgens het Algemeen Dagblad is de Limburger 'één van de topkandidaten' om aan de slag te gaan bij de Belgische fusieclub.

Van Bommel zou al in gesprek zijn met Genk, dat binnenkort een trainersvacature heeft. De verwachting is namelijk dat Bernd Storck op zeker gaat vertrekken. Andere kandidaten voor de job zijn Wouter Vrancken en Besnik Hasi, maar Van Bommel zou wel de belangrijkste kandidaat zijn voor het clubbestuur van Genk.

In oktober vorig jaar werd de voormalig middenvelder nog ontslagen bij VfL Wolfsburg vanwege teleurstellende resultaten. Zijn eerste functie als hoofdtrainer had Van Bommel bij PSV, waar hij ook zijn contract niet uitdiende. De Limburger kan ook op ervaring als assistent bogen.

Genk gaat als tweede eindigen in de Belgische play-offgroep om een Conference League-ticket en zal dus volgend jaar niet in Europees verband te bewonderen zijn. Vorig seizoen werd de fusieclub nog tweede in de kampioensgroep onder trainer John van den Brom, maar die werd aan het begin van de huidige voetbaljaargang ontslagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s