Heracles grijpt in na rampdag en breekt met Wormuth: 'In belang van de club'

Heracles grijpt in na rampdag en breekt met Wormuth: 'In belang van de club'

16 May - 14:42 Laatste update: 14:50
318

Frank Wormuth en Heracles Almelo gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. Volgens de club is er onvoldoende vertrouwen in de Duitse trainer, die aan het einde van het seizoen naar FC Groningen zou vertrekken.

Heracles ging op de slotdag van de Eredivisie kopje onder: de ploeg van Wormuth verloor in een rechtstreeks duel van Sparta, terwijl Fortuna Sittard zich veilig speelde tegen NEC. De Almeloërs moeten het vege lijf zien te redden in de play-offs, waarin Excelsior komende woensdag de eerste tegenstander is.

Wormuth is ontslagen, omdat na gesprekken met de staf en spelersgroep is gebleken dat er 'onvoldoende vertrouwen is om met hem de play-offs in te gaan', vertelt technisch directeur Tim Gilissen op de clubsite.

Assistent-trainer René Kolmschot maakt het seizoen af. Gilissen: "Wij vinden Frank een vakman, en zijn hem heel veel dank verschuldigd voor de afgelopen vier seizoenen. We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar in het belang van de club in deze belangrijke fase."

Wormuth zou aan het einde van het seizoen sowieso al vertrekken uit Almelo. Hij volgt Danny Buijs op als trainer van FC Groningen. Heracles heeft Carlos Vicens, rechterhand van Pep Guardiola bij Manchester City, vastgelegd voor volgend seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s