'Het liefst speel ik vijftien jaar bij Sparta, maar ik moet aan mezelf denken'

'Het liefst speel ik vijftien jaar bij Sparta, maar ik moet aan mezelf denken'

16 mei - 15:30
26

Maduka Okoye vertrekt bij Sparta, maar denkt alweer aan een terugkeer op het Kasteel. De Nigeriaans international verwacht dat hij in de laatste jaren van zijn loopbaan de gang naar Rotterdam weer zal maken.

Afgelopen jaar werd Okoye verkocht aan Watford, dat hem dit seizoen nog bij Sparta hield. Volgend jaar gaat hij echter keepen op Vicarage Road in het Championship en dat betekent dat de Nigeriaan het Kasteel moet verlaten. Dat valt hem zwaar. "Het liefst had ik hier vijftien jaar gespeeld, maar ik moet ook aan mijzelf denken", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Toch hoeft het geen definitief afscheid te zijn. "Het is nooit te laat om terug te keren. Als keeper kan je lang spelen. Natuurlijk wil ik de komende tien tot twaalf jaar op het hoogste niveau spelen en ooit de Champions League winnen. Maar in mijn laatste jaren zie ik mij hier wel al spelen."

Op die manier wil Okoye opnieuw iets terugdoen voor Sparta, de club waar hij verliefd op geworden is. "Waarom? Het is een gevoel. Als ik terugkijk op mijn jaren hier, word ik emotioneel. Niemand kende mij, toen ik nog bij Jong Düsseldorf speelde. Zonder Sparta had ik hier nu nooit gestaan. Ik hou echt van de club. En van Rotterdam."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s