Ten Hag bespreekt Berghuis-rol bij Ajax: 'Op die plek functioneert hij niet'

Ten Hag bespreekt Berghuis-rol bij Ajax: 'Op die plek functioneert hij niet'

16 May - 16:33
76

Erik ten Hag heeft in zijn afscheidsinterview tekst en uitleg gegeven over zijn redenen voor de tactiekwissel bij Ajax. De trainer, die vanaf volgend seizoen bij Manchester United actief zal zijn, merkte dat Steven Berghuis niet rendeerde als rechtsbuiten.

Ajax had in de laatste weken van de competitie te maken met veel blessures. Een formatiewissel was lang geen optie voor Ten Hag. "In de eindfase wil je liever geen grote dingen veranderen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Om dan nog een systeem te veranderen... Maar ik vond dat we te weinig wapens hadden. Met Steven Berghuis op rechts. Dat functioneerde niet. In het begin zag ik dat ook."

Toen Antony het overnam op rechtsbuiten, ging het lang goed en kon Berghuis als nummer tien fungeren. Na de blessure van de Braziliaan veranderde de zaak weer en kwam de voormalig Feyenoorder weer op rechts terecht. Dat werkte niet goed. "Dat ligt niet aan Steven, maar aan de combinatie van spelers. Ik weet zeker dat hij vanaf rechts geweldig gaat spelen als je een snelle spits en linksbuiten hebt."

"Noussair Mazraoui viel weg, waardoor we helemaal geen dynamiek meer op rechts hadden", vervolgt Ten Hag zijn tactische betoog. "Ik dacht dat Antony na zijn schorsing tegen Groningen terug zou keren, maar hij kwam door een blessure helemaal niet meer. Ik weet wel zeker dat ik iedereen recht in de ogen kan aankijken. ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld. Eén ding stond altijd bovenaan: het team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s