Van Wonderen speelt rol in transfer: 'Als ik nee zeg, zou ik liegen'

Van Wonderen speelt rol in transfer: 'Als ik nee zeg, zou ik liegen'

16-05-2022 19:49 Laatste update: 19:56
30

Andries Noppert heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn transfer naar sc Heerenveen. De Go Ahead Eagles-doelman heeft voor twee seizoenen getekend en volgt Kees van Wonderen naar Friesland.

Noppert kon naar zowel Heerenveen, SC Cambuur, Heracles Almelo en FC Utrecht, maar werd overtuigd door de vele gesprekken met mensen van Heerenveen en keeperstrainer Ruud Hesp. Toch heeft ook Van Wonderen een rol gespeeld in zijn keuze. "Als ik nee zou zeggen, zou ik liegen. Natuurlijk heeft dat wel een rol gespeeld", erkent hij in gesprek met Omrop Fryslân

Hoewel zijn keuze op Heerenveen is gevallen, werd hij vorige week al medisch gekeurd door Cambuur. "Ik kan mij wel voorstellen dat mensen denken: dat is raar", geeft hij toe. "We hebben besloten dat op een andere manier te doen. Dat wil nog niet zeggen dat we een akkoord hadden, absoluut niet. We hebben het alleen omgedraaid."

"Heel veel mensen zullen zeggen: waarom?", vervolgt Noppert. "Omdat wij ons daar goed bij voelden." De boomlange sluitpost moet bij Heerenveen concurreren met Xavier Mous. Hij acht de kans op speelminuten groot. "Als ik mijn normale niveau haal, dan zie ik geen reden waarom het niet zou gebeuren. Niets ten nadele van een ieder die er zit, helemaal niet."