Gilissen: 'De gesprekken met Frank, spelers en staf gaven de doorslag'

Gilissen: 'De gesprekken met Frank, spelers en staf gaven de doorslag'

16 mei - 22:43
37

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles Almelo heeft het plotse vertrek van Frank Wormuth toegelicht. Volgens hem was er niet genoeg vertrouwen dat Heracles onder zijn leiding de play-offs tot een goed einde zou brengen.

De actie van Heracles lijkt een noodgreep om degradatie te ontlopen. Gilissen zegt dat er niet genoeg energie en vertrouwen was om met Wormuth de play-offs in te gaan. "De doorslaggevende reden was de gesprekken die we vandaag hadden met Frank zelf, de staf en de spelers", zegt Gilissen bij de NOS.

"We vonden dat er te veel vraagtekens ontstonden richting woensdag. Dat moesten we doorbreken. Op basis daarvan hebben we het besluit helaas moeten nemen. We kijken terug op een geweldige tijd met Frank. Een goede trainer, een mooi mens waar we goed mee samen hebben gewerkt. Ook na de winterstop, toen hij heeft aangegeven naar FC Groningen te gaan, hebben we afgesproken er vol voor te gaan, om door de voordeur naar buiten te gaan. Je voelde gewoon dat het wegebte."

Heracles speelt woensdag uit bij Excelsior, zaterdag is de return in Almelo. Daarna moet de club nog een play-offronde zien te overleven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s