'NAC wil 5 à 7 ton voor Sparta-target Olij, Groningen vanwege reistijd kansloos'

'NAC wil 5 à 7 ton voor Sparta-target Olij, Groningen vanwege reistijd kansloos'

17 May - 09:32
76

NAC Breda-keeper Nick Olij kan zich opmaken voor een stap naar de Eredivisie. Sparta bevestigde bij monde van Maurice Steijn – die bij NAC al met Olij werkte – al dat het interesse heeft en lijkt meer kans te maken dan FC Groningen, dat ook geïnteresseerd is.

De bij AZ opgeleide Olij wil na vier jaar in Noord-Brabant – één jaar TOP Oss, drie seizoenen NAC – namelijk dichterbij zijn familie in Noord-Holland wonen. "Ik mis mijn familie te erg. Ik wil sowieso naar huis. Mijn vrouw is zwanger van een tweede. De afstanden naar mijn familie in Noord-Holland zijn te groot om te overbruggen. Als gezin willen we dichter bij ze in de buurt wonen. Ook als ik bij NAC zou blijven, zou ik verhuizen", laat hij weten in gesprek met BN DeStem. FC Groningen lijkt hierdoor al bij voorbaat kansloos. "Maximaal een uur en een kwartier wil ik naar mijn werk rijden."

De beste keeper van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen staat nog twee jaar onder contract in Breda. In die verbintenis is geen gelimiteerde transfersom opgenomen en NAC zou vijf à zeven ton vragen. Sparta volgt hem al langer en het is nu de vraag of De Kasteelclub nu wel aan de vraagprijs van NAC wil voldoen. Olij zelf neemt nog even de tijd, voordat hij over zijn toekomst na gaat denken. "Die beslissing zal ik niet in de komende dagen nemen. Eerst wil ik verwerken wat ik dit seizoen heb meegemaakt. Ik ben nog met niemand rond."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s