Makkelie met Telegraaf-prijs op het vliegtuig: 'Ajax-Feyenoord van Griekenland'

Makkelie met Telegraaf-prijs op het vliegtuig: 'Ajax-Feyenoord van Griekenland'

17 May - 09:51
54

Danny Makkelie is door De Telegraaf uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het Eredivisie-seizoen, al stond hij zondagmiddag in het oog van de storm. Tijdens de beslissende degradatiekraker tussen Heracles Almelo en Sparta gaf hij – bij een stand van 0-1 – geen strafschop aan de thuisploeg, toen de bal tegen de hand van Aaron Meijers aan kwam.

VAR Kevin Blom keek het moment terug, maar de arbitrage besloot om de eerste beslissing van Makkelie niet te herzien. "Het was een situatie waar de VAR logischerwijs naar keek. Tijdens het checken door Kevin Blom zei Meijers dat de bal van zijn been op zijn hand ketste. Ik vroeg Kevin daar op te letten en die gaf Aaron gelijk", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf. "In dit geval moet de opzet bestraft worden en niet de onkunde. Als je het clipje ziet, waaruit blijkt dat de bal eerst het been van Meijers raakt, zie je ook dat hij zijn arm omhoog doet om contact te vermijden. Hij schrikt ervan."

Daags na die wedstrijd werd Makkelie door het medium verrast met een eervolle uitverkiezing: de leidsman uit Dordrecht was de beste scheidsrechter van het net afgesloten Eredivisie-seizoen. "Wauw, daar ben ik echt hartstikke blij mee. Het is altijd leuk om waardering te krijgen en deze prijs maakt die tastbaar", aldus Makkelie, die maandag werd verrast op Schiphol. De leidsman was op weg naar een klusje in Griekenland. "De scheidsrechterbaas van Griekenland, Mark Clattenburg, heeft me gevraagd dinsdagavond AEK Athene-Olympiakos te fluiten, het Ajax-Feyenoord van Griekenland. Zulke krakers maken je als scheidsrechter rijper en dus beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s