Schreuder en Lang botsten met elkaar in België: 'We ergerden ons aan elkaar'

Schreuder en Lang botsten met elkaar in België: 'We ergerden ons aan elkaar'

17 May - 12:20
51

Alfred Schreuder had soms moeite met Noa Lang bij Club Brugge, maar de aanstaande coach van Ajax is blij dat hij er met de aanvaller uit is gekomen. Schreuder en Lang botsten af en toe met elkaar, maar eerstgenoemde wil de hand ook in eigen boezem steken.

Eerder troffen Lang en Schreuder elkaar al bij Ajax. In Extra Time vertelt de coach dat hij en Lang in België niet altijd op dezelfde golflengte zaten. "Ik heb in het begin wel wat problemen met Noa gehad", begint Schreuder. "Ik vond dat hij zich op bepaalde momenten op een andere manier hoorde te gedragen. We zijn er samen uit gekomen, dat is voor mij een van de grootste overwinningen van het afgelopen half jaar."

Schreuder wil niet alleen de schuld bij Lang leggen voor de onenigheid en steekt de hand ook in eigen boezem. "Waarschijnlijk heb ik niet alles goed gedaan. Ik kon hem niet raken, dat vond ik ongelooflijk. Normaal gesproken kan ik juist goed omgaan met jongens zoals hij. In het begin lukte het me niet."

Mede door een mental coach wisten Schreuder en Lang toch de handen ineen te slaan. "Het bleek aan het irritatieniveau te liggen. We ergerden ons aan elkaar, het was vrij simpel. Ik denk dat ik een goede zet heb gedaan door een stap richting hem te zetten. Ik heb ook tegen heb gezegd: we moeten dit succesvol maken, want we hebben elkaar nodig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s