Schreuder lyrisch over Club Brugge-viertal: 'Bijna jammer dat hij naar Ajax trekt'

Schreuder lyrisch over Club Brugge-viertal: 'Bijna jammer dat hij naar Ajax trekt'

17 mei - 13:19
40

Alfred Schreuder heeft na een half jaar Club Brugge al besloten om een transfer naar Ajax te maken, hoewel hij het volgens zijn familie helemaal zag zitten bij Blauw-Zwart. Club Brugge moest een achterstand op stuntploeg Union Saint-Gilloise goedmaken en heeft uiteindelijk alsnog de titel gepakt, met dank aan een paar spelers waar Schreuder enthousiast over was.

Vader Berend somt ze op. "Charles De Ketelaere wordt een topper. Daar zit zo'n goede kop op, zegt Alfred altijd. In Mats (Rits, inmiddels weggevallen met een ernstige knieblessure, red.) ziet Alfred dan weer zichzelf terug", aldus Schreuder senior tegenover Het Nieuwsblad. "Na twee trainingen was hij al helemaal lyrisch over Mats. Buchanan loopt de eerste tien minuten dan weer even hard als de laatste tien minuten. En Vanaken natuurlijk. Alfred had er zeker nog mooie dingen kunnen neerzetten."

De lokroep van zijn oude club Ajax is dus tussendoor gekomen. "Het is bijna jammer dat hij naar Ajax trekt. Ajax blijft speciaal, maar Club is ook een goede ploeg. Een beetje het Ajax van België", valt broer Bart Schreuder zijn vader bij. Moeder Leida heeft nog niet de kans gehad om haar middelste zoon aan het werk te zien in Brugge. "We vinden het inderdaad gewoon een mooie club, al beseffen we ook wel dat zo'n kans als Ajax niet elke dag komt. Misschien moet Club Brugge maar voor Dick (momenteel trainer van PEC Zwolle, red.) gaan als opvolger? Die is ook goed, hoor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!